Percutian Yogjakarta aka Jogjakarta Part 6


Haiihhh....akhirnyerrr....tak sabar nak habiskan story jogja ni...ok..last citer ritu kat sini utk sesiapa yg x dan nk bace kan.... Jogja Part 5

Balik dr karok kul 12 lbh...smpi htl mandi borak jap sume dlm pkl 2 jgk la br tido...pastu kul 4 dah nak kena bangun pagi!!!!2 jam je tido...memang giler...bangun2 mandi pastu supir datang terus tido dalam keta je sementara nak sampai ke merapi...kite layan gambar je la k...jangan muntah plak tgk gmbr byk... =p





















Kiteorang amek pakej sunrise merapi ni dgn mas andie...actually mmg dr sampai jogja amek supir dengan die..dan die pun ade buat jeep and buat pakej merapi ni...so decide amek terus dengan die je...memang best giler!!!mas andie nye mmg gile2 la...seronok gile..sesiapa yang nk g jojga..memang rekemen sesangat mas andie ni...gerenti korang takkan menyesal punyer... =) almost 2 jam lebih gak la kiteorang tour merapi ni...best..sangat2 best..dengan view die yang cantik...sangat cantik ciptaan tuhan...oh yaa...pic2 yg korang tengok sume ni mas andie yg amekkan tau..hehe...pakej lengkap tour + photographer.... =)

balik dr merapi kiteorang lunch kat 1 kawasan tu..makanan die sedap gile..tak dan nak amek gambar sbb da lapo sgt time tu...abis tu trs check last hotel...mlm tu pergi taman pelangi...esok trs blk flight pkl 11 lebih...so..tu je la cerita pasal jogja... ^_^

p/s: itenerary psl jogja next entry blh???sbb nk kne cr blk wasap tu....tp mcm da ilang je... =(



Percutian Yogjakarta aka Jogjakarta Part 5

Gigih betul nak habiskan entry trip jogja ni..selagi tak habis selagi tu la duk kalut...last entry boleh tengok kat sini Jogja Part 4 ...

Pepagi kiteorang dah bangun pasal nak ke Kalibiru...oh yaa...dalam iti patutnya hari ni kiteorang nak ke merapi..tapi, disebabkan ramai sgt org kat merapi..so supir yang kiteorang amek pakej supir + merapi tour jeep ni suggest kiteorang pergi esok je untuk merapi sunrise...so pagi tu kiteorang ke kalibiru...dari green host ke kalibiru agak jauh la sampai tertido kiteorang dalam avanza tu...dalam 2 jam lebih rasenye nak sampai ke kalibiu tu...

Nampak tak mata xcukup tido..dalam lift pun sempat snap

Depan hotel tunggu supir..lambat plak die hari ni..selalunyer pepagi dah tercegat depan hotel...tapi takpela..mungkin die ade hal skit...




Breakfast dulu...korang datang jogja breakfast try makan nasi kuning dengan lontong kot....sedapppp....















tak jadi,,,,frust kejap kat situ,,,huhu....photographer pun datangkan macam masam je muka....


balik dari kalibiru kiteorang pergi spa tu....aku dah la tak biasa mengurut..bukan main sakit lagi...cam mana la kawan2 aku yang lain boleh tahan kena urut...aku amek pakej yang paling senang n tak sakit dalam IDR 120,000..lepas urut terus pergi shopping sebab takut esok tak sempat nak shopping...



Hasil tangkapan di malioboro street...


Nak dijadikan cerita..kiteorang shopping kat malioboro pukul 4 sampai pukul 7 ke 8 macam tu..lepas tu masing2 berpecah da....kiteorang memang berpecah..nak call nak whatsapp memang tak dapat la..sebabnye member yg pakai no indon tu pun lesap...harapkan internet kat street memang slow gile...last2 kiteorang lalu kat tepi jalan supir nampak kiteorang terus die hon...nasib baik la...pastu supir lalu depan sikit tengok bebudak yang lain da tunggu...rupanya diorang da kol supir dulu mintak amek diorang pastu nak cari aku ngn kawan aku...haha...masing2 ape lagi membebel la apelagi..ye la...sesak2 macam tu nak jalan sesame..memang tak boleh la...tapi tu yang best gaduh2 kejap pastu baik balik...

balik dari malioboro bebudak ni ajak pergi karaoke..mase tu mintak supir cari mana karaoke yang ade...jumpala satu mall ni ade karaoke...kiterang amek 2 jam..pukul 10 sampai pukul 12...part ni yg xtahan..supir kiteorang tunggu tido dalam keta..pastu kiteorang pun gi la karaoke...entah macam mane...member aku tgk fb..sekali tgk die post ape ntah...yg aku paham die letak icon sleepy...kiteorang macam da xsdp hati da...tkt die mrh ke sebab kiteorang da melebihi waktu perkhidmatan die ke...time tu plak waktu banyak lagi...jadinye kiteorang pun hbskan je la 2 jam tu karaoke..pastu balik baru pikir...habis karok tengok die tido dalam keta..kiteorang pun kejut....cakap sori lambat...tanya die marah ke...die cakap tak la..pastu die tanya esok boleh bangun ke sebab esok pagi2 da nak g merapi..kiteorang nak pujuk die kiteorang cakap je la bisa pak...usah khuatir...so..malam tu kiteorang pun balik la hotel..nasibla dekat..xsampai 15 minit...sambung part 6... 😊


Percutian Yogjakarta aka Jogjakarta Part 4


Last entry ritu kat sini Jogja Part 3 ... Lama betul nak tunggu sambung Part 4..haha..sori sangat sebab banyak kije nak buat dengan new sem dah start...so sibuk sikit..ok ritu dah bagitahu 2nd day tu kiteorang tido kat Villa Alcheringa kan?haa...worth it sgt villa tu...mmg best...view laut..ade jacuzzi dalam swimming pool tau...😁😁

Esoknyer kiteorang tak keluar awal...so lepak2 santai kat villa sampai habis waktu check out...waktu nak check out tu kiteorang surprisekan member kiteorang sebab besday die bulan 1 haritu..so kiteorang decide nak celeb kt villa...tp disebabkan malam tu memasing berkelahi...so terbatal niat nak buat surprise deco2 bagai...just buat surprise cake je..Kite layan gambar je la eh..penat la nak taip nnt korang bosan baca... =p

Happy Besday Angah!


Belakang kiteorang tu laut tau...tp sbb cahaya tu yg x nampak..


Swimming pool mengadap laut...and ada jacuzzi skali





Ni laluan masuk villa tu...


Ni pintu masuk..abaikan baju tu besar gile...haha

After celeb sume kiteorang terus ke gumuk pasir....


yg baju itam tu mmg hyper skit bdknye...haha







Depan gumuk pasir ade warung..layan air kepala dulu panas2 ni...




Next destination kiteorang ke Hutan Pinus...jarak dari gumuk pasir ke utan pinus dalam sejam lebih tak silap...oh ye..kiteorang stay byk tempat sebab kiteorang kire jarak dari satu tempat ke satu tempat..jadi kiteorang taknak bazir masa yang lama dalam keta....














Mase kat utan pinus da ujan...so kawasan die becak sikit...kiteorang pergi 1st entry die...ramai orang...view de pun bolehlah...mase nak gerak p tempat lain tu...tengok ade lagi papan tanda hutan pinus...tanya supir....supir cakap utan pinus ni besar...so kite boleh pilih nak pergi yang belah mana...cehh...kalau tahu pergi yang belah2 belakang sikit sebab tengok yang belah belakang tu macam lagi cantik je view dengan kabus2 lagi...tapi tempat die sejuk...redup je masa kiteorang pergi...

Lepas hutan pinus kiteorang ke Embung Ngalangeran...kekonon nak tengok sunset...hujan plak...duduk la kat warung kat bawah tu makan indo mee...sedap weh...makan dengan sambal gesek diorang...2 kali tambah ok...

Sebelum sampai Embung..kiteorang benti kat tepi jalan sebab nampak view kat sini cantik giler...


Ni masa nak naik


Ni masa nak turun


Dia macam kolam..tapi tenang je atas ni..sejukkkk..(abaikan posing hakak...hakak mmg xreti bergambor... =p)



Last day untuk kiteorang punye tempat ialah bukit bintang!!!lepas tu check in hotel yang ketiga kat Green Host Boutique,...ala...yg dlm cite ada apa dengan cinta 2 tu....rasenye pic kat bukit bintang tak amek...tapi ada 1 gambar je la gambar pakcik jual jagung tepi jalan area bukit bintang...bersepah orang jual tepi jalan....tempat keta motor lori lalu lalang....kalau la ada keta ke motor ke terbabas...tak ke naya....

Haa..tepi jalan cam ni la die jual

Die macam ni la view die..boleh nampak 1 jogja...(Sumber: Google)

Kiteorang dinner kat bukit bintang ni sambil berlatarbelakangkan pemandangan jogja waktu malam...korang boleh pilih nak duk kat mana...nak duk mengadap pemandangan pun boleh tapi tgk la ade ksng ke x sbb slalu kalau tmpt2 mkn view cntik ni manjang penuh je lau nk duk kt spot yg cntik kan..

Habis makan terus anta baju p dobi...sini dobi murah...siap lipat lagi...lepas anta dobi terus check in Green Host...sambung part 5 nnt k...














Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT . All rights reserved. | Sign in | Top of page