Percutian Yogjakarta aka Jogjakarta Part 5

Gigih betul nak habiskan entry trip jogja ni..selagi tak habis selagi tu la duk kalut...last entry boleh tengok kat sini Jogja Part 4 ...

Pepagi kiteorang dah bangun pasal nak ke Kalibiru...oh yaa...dalam iti patutnya hari ni kiteorang nak ke merapi..tapi, disebabkan ramai sgt org kat merapi..so supir yang kiteorang amek pakej supir + merapi tour jeep ni suggest kiteorang pergi esok je untuk merapi sunrise...so pagi tu kiteorang ke kalibiru...dari green host ke kalibiru agak jauh la sampai tertido kiteorang dalam avanza tu...dalam 2 jam lebih rasenye nak sampai ke kalibiu tu...

Nampak tak mata xcukup tido..dalam lift pun sempat snap

Depan hotel tunggu supir..lambat plak die hari ni..selalunyer pepagi dah tercegat depan hotel...tapi takpela..mungkin die ade hal skit...




Breakfast dulu...korang datang jogja breakfast try makan nasi kuning dengan lontong kot....sedapppp....















tak jadi,,,,frust kejap kat situ,,,huhu....photographer pun datangkan macam masam je muka....


balik dari kalibiru kiteorang pergi spa tu....aku dah la tak biasa mengurut..bukan main sakit lagi...cam mana la kawan2 aku yang lain boleh tahan kena urut...aku amek pakej yang paling senang n tak sakit dalam IDR 120,000..lepas urut terus pergi shopping sebab takut esok tak sempat nak shopping...



Hasil tangkapan di malioboro street...


Nak dijadikan cerita..kiteorang shopping kat malioboro pukul 4 sampai pukul 7 ke 8 macam tu..lepas tu masing2 berpecah da....kiteorang memang berpecah..nak call nak whatsapp memang tak dapat la..sebabnye member yg pakai no indon tu pun lesap...harapkan internet kat street memang slow gile...last2 kiteorang lalu kat tepi jalan supir nampak kiteorang terus die hon...nasib baik la...pastu supir lalu depan sikit tengok bebudak yang lain da tunggu...rupanya diorang da kol supir dulu mintak amek diorang pastu nak cari aku ngn kawan aku...haha...masing2 ape lagi membebel la apelagi..ye la...sesak2 macam tu nak jalan sesame..memang tak boleh la...tapi tu yang best gaduh2 kejap pastu baik balik...

balik dari malioboro bebudak ni ajak pergi karaoke..mase tu mintak supir cari mana karaoke yang ade...jumpala satu mall ni ade karaoke...kiterang amek 2 jam..pukul 10 sampai pukul 12...part ni yg xtahan..supir kiteorang tunggu tido dalam keta..pastu kiteorang pun gi la karaoke...entah macam mane...member aku tgk fb..sekali tgk die post ape ntah...yg aku paham die letak icon sleepy...kiteorang macam da xsdp hati da...tkt die mrh ke sebab kiteorang da melebihi waktu perkhidmatan die ke...time tu plak waktu banyak lagi...jadinye kiteorang pun hbskan je la 2 jam tu karaoke..pastu balik baru pikir...habis karok tengok die tido dalam keta..kiteorang pun kejut....cakap sori lambat...tanya die marah ke...die cakap tak la..pastu die tanya esok boleh bangun ke sebab esok pagi2 da nak g merapi..kiteorang nak pujuk die kiteorang cakap je la bisa pak...usah khuatir...so..malam tu kiteorang pun balik la hotel..nasibla dekat..xsampai 15 minit...sambung part 6... 😊


No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT . All rights reserved. | Sign in | Top of page