Percutian Yogjakarta aka Jogjakarta Part 4


Last entry ritu kat sini Jogja Part 3 ... Lama betul nak tunggu sambung Part 4..haha..sori sangat sebab banyak kije nak buat dengan new sem dah start...so sibuk sikit..ok ritu dah bagitahu 2nd day tu kiteorang tido kat Villa Alcheringa kan?haa...worth it sgt villa tu...mmg best...view laut..ade jacuzzi dalam swimming pool tau...😁😁

Esoknyer kiteorang tak keluar awal...so lepak2 santai kat villa sampai habis waktu check out...waktu nak check out tu kiteorang surprisekan member kiteorang sebab besday die bulan 1 haritu..so kiteorang decide nak celeb kt villa...tp disebabkan malam tu memasing berkelahi...so terbatal niat nak buat surprise deco2 bagai...just buat surprise cake je..Kite layan gambar je la eh..penat la nak taip nnt korang bosan baca... =p

Happy Besday Angah!


Belakang kiteorang tu laut tau...tp sbb cahaya tu yg x nampak..


Swimming pool mengadap laut...and ada jacuzzi skali





Ni laluan masuk villa tu...


Ni pintu masuk..abaikan baju tu besar gile...haha

After celeb sume kiteorang terus ke gumuk pasir....


yg baju itam tu mmg hyper skit bdknye...haha







Depan gumuk pasir ade warung..layan air kepala dulu panas2 ni...




Next destination kiteorang ke Hutan Pinus...jarak dari gumuk pasir ke utan pinus dalam sejam lebih tak silap...oh ye..kiteorang stay byk tempat sebab kiteorang kire jarak dari satu tempat ke satu tempat..jadi kiteorang taknak bazir masa yang lama dalam keta....














Mase kat utan pinus da ujan...so kawasan die becak sikit...kiteorang pergi 1st entry die...ramai orang...view de pun bolehlah...mase nak gerak p tempat lain tu...tengok ade lagi papan tanda hutan pinus...tanya supir....supir cakap utan pinus ni besar...so kite boleh pilih nak pergi yang belah mana...cehh...kalau tahu pergi yang belah2 belakang sikit sebab tengok yang belah belakang tu macam lagi cantik je view dengan kabus2 lagi...tapi tempat die sejuk...redup je masa kiteorang pergi...

Lepas hutan pinus kiteorang ke Embung Ngalangeran...kekonon nak tengok sunset...hujan plak...duduk la kat warung kat bawah tu makan indo mee...sedap weh...makan dengan sambal gesek diorang...2 kali tambah ok...

Sebelum sampai Embung..kiteorang benti kat tepi jalan sebab nampak view kat sini cantik giler...


Ni masa nak naik


Ni masa nak turun


Dia macam kolam..tapi tenang je atas ni..sejukkkk..(abaikan posing hakak...hakak mmg xreti bergambor... =p)



Last day untuk kiteorang punye tempat ialah bukit bintang!!!lepas tu check in hotel yang ketiga kat Green Host Boutique,...ala...yg dlm cite ada apa dengan cinta 2 tu....rasenye pic kat bukit bintang tak amek...tapi ada 1 gambar je la gambar pakcik jual jagung tepi jalan area bukit bintang...bersepah orang jual tepi jalan....tempat keta motor lori lalu lalang....kalau la ada keta ke motor ke terbabas...tak ke naya....

Haa..tepi jalan cam ni la die jual

Die macam ni la view die..boleh nampak 1 jogja...(Sumber: Google)

Kiteorang dinner kat bukit bintang ni sambil berlatarbelakangkan pemandangan jogja waktu malam...korang boleh pilih nak duk kat mana...nak duk mengadap pemandangan pun boleh tapi tgk la ade ksng ke x sbb slalu kalau tmpt2 mkn view cntik ni manjang penuh je lau nk duk kt spot yg cntik kan..

Habis makan terus anta baju p dobi...sini dobi murah...siap lipat lagi...lepas anta dobi terus check in Green Host...sambung part 5 nnt k...














No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT . All rights reserved. | Sign in | Top of page