Kisya Birthday

Tahun ni tahun yang so so untuk aku....sebabnye ekonomi makin teruk...so bajet pun banyak nak kena cut la kan...nak dijadikan cerita...hari jadi anak aku jatuh pada hari jumaat 27/1 haritu kirenye esok tu raya cina malam ni cina makan besaq la org kater...budak pun dah start cuti sekolah...so, aku ngan family decide la bawak budak-budak ni pergi cheras habiskan cuti kat uma makcik aku...kire family gathering la...disebabkan opis aku pun tutup seminggu...aku on je la...

pagi tu sampai...lepak jap..then petang makcik aku ajak p kedai kek...nak celebrate besday anak aku...aku plan memang nak celebrate ngan family je...sebabnya bajet lari...peruntukkan untuk besday die dah diguna pakai untuk bende lain..sadiss tau...sebabnye die da request nak kek doc mcstuffin...tapi petang tu aku dapat belikan die kek red velvet je...alhmdulillah rezeki kisya..makcik aku blanje kek untuk die...pastu die tanye : "Mama,kisya nak tek doc mcstuffin...kisya taknak kek merah ni.."..aku da cam ermm...nak cakap ape eh..nak cakap bajet lari budak2 bukan paham...so aku cakap la.."Kisya..kek doc mcstuffin lain kali la ye...sebab kat kedai ni takda jual kek mcstuffin"..so die macam hurmm..takpela mama...ok cam fuhh...lega sikit...umur je 4 taun tapi mulut ya rabbi....


Happy Birthday Kisya...😄





Baby fyraa tgk je kisya nk potong kek

Then, esoknye tu dah planning nak bawa sepupu semua g main ice skatting kat ioi mall sebab pak busu nak blanje anak-anak buah ni...jadi bebudak ni seronok la kan...esoknye tu pepagi sume semangat bangun awal sebabnye kiteorang cakap siapa esok bangun lambat tinggal....kiteorang gerak gi ioi mall tu dalam pukul 9 lebih...sampai2 je...parking banyak giler kosong..haha....da tu...dalam sejarah pergi shopping mall kedai belum bukak..haha...gilooo diorang ni..semangat punya pasal...

Kiteorang duk dalam ioi mall tu dekat 6 jam jugak la sebab tunggu budak2 ni habis main ice skating..bile memasing dah penat..bawak la gi makan kat texas chicken...tengok2 pakbusunyer blanje plak kek baskin robbin...senyum lebar anak aku tu...2 hari sambut hari jadi..advance ko dik..org len sambut hari jadi sekali je..ko sambut hari jadi sampai 2 kali..rezeki kamu syg....



Ni masa tengah tunggu yang besa2 main ice skating..so yang kecik tak boleh la main...duk kat luar je


Lebar senyum tgk toksu die belikan kek untuk die...












Tapi, yang kelakarnye...pakbusu aku ni...die yang nak makan aiskrim sebenarnye...jadi..die beli 1 kek...untuk celebrate besday anak aku...yang aku xboleh blah tu..die beli kek flavour kegemaran die plak tu..haha..saba je la...habis je nyanyi and potong die orang pertama yang potong and makan aiskrim tu...die beli kek tu kire buat syarat je la sebenarnye...tapi..papepun tima kasih banyak sebab sudi sambut and belikan kek untuk kisya....sori ye kisya this year dapat sambut macam ni je..insyaallah tahun depan ader rezeki kiter sambut kat school kisya ok...Happy Birthday Kisya...😊😊😍😍

Frust Wehhh!!!


Settle suda ketiga-tiga paper except paper mandarin sebab mandarin takde final exam....yang buat aku frust tu hurmm..meh la aku listkan kat bawah ni...

.................
..................
...................

1. Paper QMT - Paper ni masa jawab 3 jam...tapi tengah-tengah buat boleh blank tengah jalan!!Pastu lg 1 jam nak habis masa...baru idea datang mencurah-curah...akibatnye ader 2 soalan dari 5 soalan tu aku tak dapat jawab full untuk paper tu...geram betul sebab masa tak cukup! 😠

............................
...............................
..............................
...........................................

2. Paper ECONOMICS - Paper ni plak bagi 60-40 la....takla sesusah macam QMT... tapiiii...ayat die la haiii....geram plak aku membacenyer....bila part yang aku baca taknak kua..,bila part tak baca tu yang kua...alahaiii...nasib la aku ada skali imbas tengok2 masa last minit study ritu.,...boleh lah mengorengkan ayat pape ikut logik akal....da la banyak plak tu nak dihafalnyer....

...............................
.......................................
.........................................
.................................
.........................
.....................
................

3. Paper OPM - last pape untuk sem ni aka paper yang aku nak maki...haha...aku baca lain..lain yang kua...padahal aku da buat analisa tiap paper tahun sebelum ni maner 1 soklan femes...last2 ade la kua kat 1-2 soalan...yang lain sumenyer main hentam kromo je wehh...paper ni la wat aku frust giler...carry mark paper ni aku paling tinggi dalam kelas weh...tapi time final aku rase aku la mcam bodo menjawab soklan tu...


Skunk semester break..tolak tepi dlu mood result kua...kite g bercuti dulu!!!yihaa!!!!

Final Exam Part 3

Ok.. memandangkan bulan January ni bulan exam...mood memang swing2 betul la...nak tau sbb ape??sebabnye mood bercuti da nak sampai kooooo...haha....kalau otak ni da berpikir nak bercuti....siaplah...wat paperpun memang manjang takde mood aje kan....haha


Exam Slip


Exam slip ni wajib bawa bila nak masuk exam...kalau tak bawak memang nangis tepi bucu dinding la sebab tak boleh amek exam and tak boleh masuk dewan...sem ni aku amek 4 paper je...harap2 la semuanya dipermudahkan...yang paling aku risau paper ECONOMICS dengan OPM...sebabnye ec tu lecturer die straight skit...OPM lak...die ok tapi dalam ok ade tegasnya...jadi..harapla aku dapat buat yang terbaik untuk sem ni...matilanakkk kalau sangkuttt!! 😱😱😱😱



Selamat datang 2017

Tik tok tik tok...bila kira2 balik da masuk 5 bulan da en suami kat oz...haihh...susahkan hidup berpjj ni...memang susah...lately cepat sangat aku nak emo...tak bolehlah silap sikit...sikit-sikit nak emo..sikit-sikit nak emo..mungkin faktor usia maybe...haha
Anyway...selamat tahun baru 2017...moga tahu baru ni ditanmkan azam yang bagus dan moga dapat memenuhi semua list yang dah disenaraikan...first year takdan nak celeb new year ngan encik suami...so celeb ngan anak2 je bawak p tengok bunga api...
Pembukaan 2017 ni plak nak kena hadap final exam lagi...semester 3...2 paper da lepas...tinggal lagi 1 paper....hopefully sumenye berjalan lancar...takmolah repeat..penaaatttt.....pas exam tak sabar plak nak plan g holiday...anak2 tak bawa yer....sebabnye apaknye takde...so memang tak berani nak bawak jalan jauh...lagipun apaknye dah bagi green light mak nye g release tension...almost 3 years da tak g berjalan..so tahun ni azam baru nak jalan je...haha....HAPPY NEW YEAR !!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT . All rights reserved. | Sign in | Top of page