Hadiah hari jadi!!!



Hari ni dapat 1 khabar berita..tapi, ntah betul atau x...dengar citer....site da dapat increment....increment???kenaikan gaji...wow!!itu sudah bagus...tapi tu kat site..nape hq xtau pun???

Kena selidik bebetul nih...kak shitah aka my leader wassap our superior tanye balik opis ke x....our sir said balik...ok....nebes....tik tok tik tok tengok jam dah pukul 5 lebih...balik pukul 6...mane bos ni x masuk lagi...skali nampak die sampai..masuk bilik panggil one by one...

Sampai turn aku...jeng jeng jeng...die cakap sila perbaiki kedatangan jangan sampai dapat warning...aku pun xplain la bla bla bla..then bos aku cakap xpe..tu u kena pandai adjust macam mane u punye timing datang kije...aku ckp ok la...skali die kuakan surat...die bagi...die cakap ni ade surat mungkin u punye increment...aku pun tima kasih sir...terus kua..kua bilik dengan senyuman yang melebar...muahaha....

Alhamdulillah...bulan 7 ni banyak betul surprise aku dapat..haha..dapat bonus yang x disangka..dapat increment lagi...ye la..slalu increment awal taun..ni da nak akhir taun baru dapat..ingatkan taun ni xder increment...baru nak merajuk cari kije len..haha...nasib bek dapat..bolehlah untuk survive..amiinnn..syukurr..nasib bek la big bos nk bagi..lau die xnk bagi...xskt hati kite ni kan...tima kasih bos..taun dpn and seterusnya continue la nek lagi ye..hehe...


Alhamdulillah..syukur ya Allah...nek gaji lagi!!! 

Selamat Hari Raya!!!


Dah nak habis raya baru nak update entry pasal raya kan...malas sgttt nihh...haha...

Raya tahun ni bg aku tak meriah and kami beraya pun secara bersederhana je...cari baju raya pun last minit...al kisahnya baju yang dihantar untuk jahit kat area kg mertua aku ni...hantar sebelum puasa sampai raya xsiap..x ke panas hati hakak ni haaa...janji ye2 je boleh siap sebelum raya...last2 hampeh...ni first and last la makcik saya tempah ngn makcik..tu pun sebab ikut kakak ipar die selalu hantar kain kat situ...so kami pun terjebak la...last2 sok nak raya tu tengah hari tu lari jap p jakel cari baju readymade je...lari tema terus..haha...

As usual...tiap2 tahun me and husband akan gilir2 la balik raya...memandangkan taun lepas da beraya kat kg hakak...so taun ni belah suami la plak...nasib la dekat kan...xla panas puggung duk lelame dalam keta...kg suami kt jeram je...dokek je haa ngn nogori...sojam songah dah sampei....
Dokek pd memang rayo takdo ikut tema yooo...tapi kek jeram memang tiap2 tahun ikut tema...tahun ni tema hijau...tapi..baju raya 'Mak' ni yg xsiap..n bapaknye pun da beli baju kurta melayu kaler itam merah...jadi kite ikutla kaler baju apaknye yang da beli awal2...

da tu plak...duit raye pun tak dimasukkan dalam sampul lagi...malam tu duk gigih mencari sape ade sampul raya lebih...haha...nmpak tak sebab ape aku kater raya taun ni aku rase macam xbest...sbb sumenye wat last minit...tapi,pg raya tetap ceria sebab raya kan..



Pembuli no.1 dalam keluarga...En suami...pagi raya pun sempat membuli...die suruh listkan apa salah yang aku dah buat kat die selama ni..


My eldest son...pun kena buli jugak dgn bapak eh..suruh listkan apa salah die selama ni...



But for this one...die trsgtlah kalah...i dont know why....dgn si kecik ni cpt now dier lmbut hati,,,,mngkn sbb dier ank pompuan kot...ank pompuan kan mmg kesygn bapak slalunyer...



Kami sekeluarga..adik tu dah nape cenggitu rupe senyum die... 



Ni ank buah aku belah suami...tp ade yg x ckp korum...perasan x ader yg pelik kt situ....ank org len sume pki kaler ijau...ko je dik kaler merah...si abg nsb ade bju wan jahitkan...baju adk yg wan jahitkan tertggl kt pd...huhu

1st raya xder jln mane pun...layan sedare mare datang uma je...sebab 1st raye akak2 ipar abg ipar sume dah p jalan raya uma mertua memasing sebab uma mertua diorang dekat2 sini je...adik ipar raya belah suami die tahun ni...jd duk uma je la....malam tu baru gerak balik pd sbb kat sok tu nk p rombau...

itu je la story utk raya tahun ni...sebelum pose ritu ader g holiday bawa2 anak2 p bercuti kt melaka...tapi, x dan lagi nk masukkan dalam entry..nanti la tunggu free baru post...akhir kata..Selamat Hari Raya dari lyniemiainy sekeluarga...andai ada salah silap terkasar bahasa terase ke minta maap banyak2 and terima kasih kerana sudi singgah blog yg x berapa nk semenggah ni..jumpa lg... 

Final Exam Part 2


Alhamdulillah...syukur ke hadrat illahi...akhirnya berakhir jugak final exam aku selasa hari tu 19/07/2016....aku rase final kali ni aku teramat la stress....sebabnye korang nak tau???

1. Korang tau x ade 2 paper yg kiteorang boleh choose nak jawab yang mane then bila dpt paper baca arahan..."Kertas ini mengandungi 5 soalan sila jawab semua"...aku dh mcm wut the heck????sir ckp blh pilih...ni x blh pilih plak...stress nyer....da target da soklan mne nk jawab...skali dpt arahan mcm ni mau x stress...kua plak tajuk yg aku x study...lglah hangiinnn....

2. Bile korang rase korang da study habis da ni...memang da rase "ok...insyaallah aku boleh...sbb da total all out kan utk study..."skali bile dpt paper..."ni amende ni???ape die nk ni...sir xckp pn akn tnye mcm ni...sir x aja pn cm mne nk jwb soklan lau cm ni..." haa...korang nmpk x??nmpk x??tekanan kt situ..ko pun puas la berperah otak duk nk mengingatkan duk nak berpikir tutup mata flash back kot2 mase study ritu de terselak ke ternampak ke mne tau blh igt...bile xdot jwb tu aku mcm letak tgn atas pale...jd cm OMG!!apakah ini...??knape jd begini???haa...tu sbb la aku ckp sem ni jwb final aku cm bengang skit...


Mase ni baru habis paper...nampak je hepi..tp,dlm hati meronta-ronta geram...

Pulun kat hotel 2 malam checkin...study perah otak x hinggaattt punyer....
Last paper ritu..lega da otak xyh stress nk study...tggu nek sem br bln 9 nnt br stress lg skali...haha

Tapi...exam pun da lps...nk maki hamun pn xgne...aku da jwb yg terbaik and sehabis boleh aku perahkan otak aku smpi kering xkua air da duk perah nk kuakan jawapan...hopefully sumenyer akan berjalan lancar dan aku lulus dengan cemerlang dan jayanya...insyaallah aku boleh...☺☺☺

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT . All rights reserved. | Sign in | Top of page