Kambing Bakar Sahara

Lagi beberapa hari nak menyambut bulan pose ni...balik kije ritu terus ajak hubs p repeat kambing bako....kite bako..bako...bako!!!haha...tapi,kali ni lokasi yang len tapi area meru jugak...sebabnya kedai yang kami da attack tu da tutup..so kami decide p kat kedai yang da fofular yg da viral kat fesbuk tu...KEDAI KAMBING BAKAR SAHARA...

Macam biase..kedai die always full...penuh...tapi takdan nak amek gambo..malu eh...haha...masa makanan sampai pun amek gambar table sebelah duk jeling2...huhu..wat keras je la...


Servis yang dah naik taraf...tak payah tunggu lama da...

Ni la die kambing bakaq..portion byk la jgk...

En. Suami mkn sambil senyum...hihi

So far...makan kat situ memang overall best...setaun lepas servis die agak slow..mungkin sebab kekurangan pekerja mungkin...tapi skunk..dah laju...amek order tak sampai 10 minit tunggu da sampai makanan...rasa die still sama macam dulu..sedap jugak..banyak pun banyak...murah pun murah...

Cer teka kat mana ni??? =p



Tak cukup makan kat kedai..siap tapau bungkus bawak balik..nampak tak die punye sedap tu...haha...aku memang minat sgt dengan kambing bakar..seriously..dulu aku memang tak suka makan kambing...tapi..sejak yang aku cuba-cuba makan kambing panggang masa open house uma kawan mak aku tu...terus jatuh cinta sampai la ni..bagi aku...aku lebih prefer kedai yang satu lagi aku bagitahu korang ritu kat SINI...die punya kambing bakar garing...sedap+pedas....yang sahara ni sedap memang sedap cuma xcukup pedas la...ape org kate tu..tak cukup kaw..macam aku yg pencinta pedas ni...kedai yang aku ckp sedap tu kat meru jgk...kedai die tak besar..biase je...dekat dengan jalan kopi lau tak silap...nanti lau lagi sekali aku singgah makan nanti aku upload kan details kedai die...

Bagi pencinta kambing..atau sesiapa yang nak mencuba...bolehlah cuba kambing bakar sahara ni...die da viral da..cuma mungkin lokasi die orang susah nak cari sebab die ke dalam tempat die..lalu dekat uma orang...yang nak try kat jalan kopi tu..nanti aku cube try bagi info setepat boleh untuk korang try makan kat situ and korang boleh comparekan mane lagi sedap..xoxo! =)

Suamiku Pemandu Lori


Being a wife kepada seorang pemandu lori adalah sgt membanggakan...biarpun hanya bawak lori je....tp yg pntng kebahagiaan sesebuah keluarga n saling faham memahami...aku berkahwin dengan seorang pemandu lori yg agk muda...haha..muda ke??xla...die tua dr aku...tp umur mse dier bawak lori tu quite young la...dlm 20++ something...

Nak dijadikan cite...sbtu lps xkije sbb wesak..so opis hsbnd aku suh la hsbnd aku ni p amek tangki br kt semban...double pay...tu yg hsbnd aku g...alang2 time tu cme nk amek tangki je...so blhla ikt sbb x bkrja kan...so,bermulalah journey kami sbtu tu bgn kul 6 siap2 p amek kepala lori then trs bergerak ke seremban...sebab tangki barunye kat seremban...

Actually ni bkn 1st experience la nek lori...da byk kali da...cume bile dier kije tempat baru ni..ni baru second time la ikut...last ikut dulu g lumut...tapi, aku ni ade 1 tabiat..aku pn xtau knape...asal nek lori je msti nk tdo...asl nek lori je msti nk tdo..haha...sesape yg pernah nek lori mmg ade simptom mcm tu x???

ni dalam lori husband lai...husband aku ni cukup syg kt lori dier ni..siap bersihkan jge elok2 sbb dier ckp...bile kite diamanhakn utk jge sesebuah bende..knela jge elok2...acecehhhh...poyo je statement kn??hehe


nmpk x bersepah tangki kt cni..rsenyer owner die mmg jual tngki kot...


me..duduk kt blkg..xske duduk dkt seat kiri..sbb..lori hsbnd aku ader katil 2 tingkat...tu yg syok duk kt katil je..ble ngntok trs tdo kt blkg...haha


my husband aka pilot lori... =D 

mse ni dier duk orter tangki ngn kepala lori die...aku tgk die bwk lori msk n kuar tmpt sempit aku yg jd tkt...sbb tkt xlps..huhu

haa..tu tangki yg da brjaya hsbnd aku cntumkan kt body lori die...


Sebenarnye husband aku xske kije kt opis...dier suke kije yg xder pressure...mmg tabiat die kot....tp xpela..biarlah wife dier sorg ni je yg kije opis ye...awk jd la pemandu lori yg berjaya...hehe..cita2 hsbnd aku nk jd pengusaha lori suatu hr nnt..tu yg dier duk cr idea n kumpul modal utk beli lori nnt...insyaallah...ma doakan mudah-mudahan impian pa tercapai...biarlah org nk ckp laki aku pemandu lori xder kls ke xder standard ke...jnji aku bahagia ngn family aku..sbb korg kne igt..rezeki tu allah yg tentukan..bkn korg yer...peace no war..xoxo... =)

Goodbye Sista



16/05/2016 haritu...satu-satunye adik perempuan aku berpindah jauh dari kami sekeluarga...huhu....dier ikut suami dier duk sabah dengan bapak mertuanyer.....da la dier je satu adik perempuan aku....pindah jauh plak tu....tp, xperla,,,utk kebaikan...redha je la....fligt die pukul 7.20 pagi ke labuan....nek AIR ASIA je..."EVERYONE CAN FLY" haha....bapak mertuanyer duk kt kk....tp dier suh trn labuan....nnt dier pickup kt sne...

Seawal pukul 3 pagi kami sume dh bgn nk menghantar dier tkt lambat punye psl....berketuntang dgn ank dier melalak sbb xckp tido..tu la mlm td org suh tdo awl bantai men...mane x ngamuk..nsb la aku kjt ank aku dier blh cooldown lg...huhu....

xpernah msk klia2 sejak strt operasi..ye la..hakak ni bknnyer ader duit nk terbang tiap2 bln kan...hehe...tu pun 10 taun skali br dpt terbang kot...bkn men bsr airport....da la tu nk mencari balai pelepasan bkn men jauh...ke sbb aku yg park jauh????xkisah la....sampai kt balai pelepasan p kaunter nk msk luggage...skali tgk..mak aiii...rmi btl manusia kt cni..kaunter plak penuh sesaje...bkn men panjang beratur..kayo2 manusia ni p brjln....dpn adk aku beratur tu ader 1 group pangkat makcik2 n nnk2...solo troveller memasing....xtau la nk p mne brjln tu makcik n nek oiii..byk duit...sy ni umur da tua pn luar negara tu 1 negara je sy pnh smpi...haha....


beratur nk hntr luggage

my mom org kuat..mne g nk ikt je..die yg akn sntiase pastikan everything going smooth...jgn ader brg yg tercicir...cek btl2...haha..i luv u ma!

apalah yg dibuatnye ank aku ni....
lps checkin luggage sume diorg suami isteri trs msk dlm tggu flight..xder da nk borak bagai sbb jam mse tu da pkl 6 lbh...tkt nnt pntu gate ttp x ke naya...lgpun adk first time nek kpl trbng...so tnjk kt diorg la nk msk mne g mne sume..nnt da duk sbh sne blk cni da tau la..xyh ajr da...cme pesan kt adik...jge dr...duk ngn bapak mertua ngn mak mertua tiri perangai kne jge...kang pape jd..ssh sbb kami kt semenanjung....lau takat kt cni blh la nk brlari kjr bagai...mau x riso...adk aku ni mude lg..umur br 21....gtl nk kawen...haha...doa kami sntiase utk ko dik...will miss you..jmpe raye nnt...xoxo!!

Kenduri Arwah

Sabtu lepas ade kenduri arwah sempena nk sambut puase ni kat uma nenek aku...slalunya kt uma nnk ni lau buat kenduri memang masak sendiri...tapi, mungkin sebab nenek penat agaknye...so, die bincang ngan ank-beranak die teruslah amek katering je....

Kali ni pasang khemah mkn kt luar..


Orang surau da sampai..tengah start membaca doa




Selesai suda tahlil....tetamu bergerak ke khemah utk mkn
orang-orang surau & orang kampung


hee..kne blurkan sbb aurat..... =D

Selalunya kenduri uma nnk ni wat malam...tapi, nenek cakap nanti penat...bek la wat siang je lepas zohor....Alhamdulillah..majlis berjalan dengan lancar..hr tu menu yg nenek pilih asam pedas ikan, masak lemak daging salai, sayur campur dengan ayam berempah....total kos utk kenduri ritu siap air khemah sume RM1350..bak kater nenek "LAU AKU MASAK SENDIRI 300 PUN X SAMPAI"..haha...beselah nek...namer pun katering....maner de yg murah skunk....yg penting sedappp n kenyang...bllurrpp..alhamdulillah.. ^_^

Kambing Bakar

Ahad ritu pas hbs kls kt UITM Puncak Alam, bdk kls ajk p mkn kambing bakar...since da lme x mkn...so weoulls pun setuju la join...then tggu laki i dtg amek...sjk dr operate ritu until now aku xblh drive...sbb masih xblh duduk dgn btl...xtau ape yg xkne....pas laki aku smpeii...depa pn follow la kami sbb memasing nnt pas mkn trs blk uma memasing...kecuali ade sorg classmate tu dier duk dkt ngn uma akui..so dier park mtr kt uitm n tumpang kami je...die yg tnjk jln...

Yg aku tau kt Meru ade 1 kambing bakar femes..Kambing Bakar Sahara tu...tp,yg ni classmate aku bwk kt meru jgk..tp kt jalan lain....

Sebelum makan posing dulu....



Mase ni memasing menahan air liur sbb bau kambing bakar tu menusuk ke idung..huhu


mse ni ader ler tgn2 yg da xsbr nk ambek kambing tu..katernye nk rse dlu...

Haa...da bersusun nk rebut pilih pnggan mne paling byk kambing...

So far, best la mkn kt sini...rse die sme mcm kt sahara tu....cme kt sahara tu kambing bakar dier garing skit..kt cni juicy2 garing..tp sdp la...puas hati..rser sepinggan kambing mmg xckp la....huhu...sepinggan pun br 9 hengget...same mcm sahara...puas hati, kenyang and berbaloi...RECOMENDED!!!Pasni da tau tempat...da la dkt jgk ngn uma....so blh la dtg cni mkn lg... =)
 

Selamat tinggal paktan...

Al-fatehah...selamat tinggal pakcik ku...paktan aka Mohd Fadzil...tenang dan damailah kamu di sana...pergimu dalam keadaan yang sgt tepat memandangkan kami sume kesian melihat paktan...

tahun 2013 paktan da mengalami masalah lemah tulang..xblh bangun n brjln..mse tu die cube jgk utk brjln...die jln pgg dinding....tp,xblh..bile dier bgn dier jth...bile bgn die nk jln je kaki dier mengigil n trs jth...hanya blh mengesot dan duduk sahaja...dan kekadang bergntung duduk pd kerusi roda...tp,keadaan paktan makin lame makin merosot...paktan da xmmpu utk duduk...hanya mampu baring sahaja..kesian kami tgk...paktan da x seceria n sebising dlu...

Walaupun paktan OKU...tp kami sume ttp sygkn paktan...slame 2 bulan paktan duduk kt hospital...nurse2 sume suke kt paktan...walaupun time tu paktan da x blh nk brckp...at the first month...paktan masih lg boleh bersuare..tapi,,makin lame suare paktan makin ilang n kteorg borak ngan paktan pun paktan hanya mampu melihat je....

kaklong tau paktan menahan skt tp disebabkan paktan xmampu nk bersuara...hanya airmate yang dapat kami lihat...bila dilap air mate tu....menitik lagi..bila ditanya nape paktan nangis..paktan hanya mampu melihat kami je....nenek,mama,ibu n cik ayu siang malam datang hospital bergilir-gilir jage paktan...sbb kami sume sygkn paktan...

Pergilah paktan....syurga tempatmu...paktan xder dosa lgsg kt ats dunia ni...walaupun tingkah laku paktan yg agresif mse boleh brjln dlu watkn kiteorg grm...haha....tp kami percaya...kamu mmg xder dosa...kami je yg byk dosa dgn paktan...paktan tggu kteorg kt sne yer....nnt tlg kteorg tau kt sne... =)

Ni mase bulan pertama paktan kt hspital...nafasnyer pendek n terpkse brgntung pd oksigen...

nyenyaknye tdo paktan...kt hspital dikelilingi nurse yg comel2...

tp....skunk paktan da seronok n dah berlari-lari agknyer dengan bidadari syurga paktan...paktan meninggal dunia 4 hr sebelum majlis kawen kazen lai pada umur 50 tahun...allah sebaik-baik perancang...moga paktan ditemptkn dikalangan orang-orang yg beriman...aminnn...

Kazen wedding bride side...

Last month 15/4/2016 wedding my kazen...so dlm pd masa yg mse aku pn tgh berpantang disebabkan miscarriage ritu...tp gagahkan jgk la attend wedding kazen aku ni...sbb kazen aku belah mak aku ni adalah kazen lai yg paling aku rapat for the whole family...sbbnye makcik aku aka ibu yg kteorg pggl ni..die xder ank pompuan..dulu la...ank die sume lelaki...so they treat me sprti ank perempuan diorg mse aku kck..even da bsr pn still lg lai mnje ngn diorg...wlpun makcik aku tu da amek ank angkt pompuan sorg...but i'm still d one...muahaha...


Ni mse lepas akad nikah....rsenye ni xckp korum lg nih..rmi yg xder..


Ni mse berarak belah perempuan...tp mse ni diorg smpi nek keta klasik...xdan nk snap sbb tgh pntng kn...

family photos...

mse ni pn xckp korum sbb memasing tgh sdp mkn..byk kali ulang mkn..mknn dier sdppp....
Pengantin basi pn nk jgk amek gmbr kt pelamin...ye la...mse zaman i xder yg mcm ni kan....hehe

Majlis berlangsung kat dewan bangsawan kat LHDN kat cyberjaya...dewan dier besar n selesa sgt....mse majlis ni sanding 2 pasangan..kakak n adik....ader caliph buskers n live band..tp trlalu crowded ngn org yg dtg...xder mse hakak nk kuakan kamera..huhu
Actually...before majlis ader la kisah sedih for both side...nnt aku citer entry seterusnya....hepi2 tp dlm pd mse yg sme sedih jgk...

Papepun selamat pengantin baru to my lovely kazen amer & dila..moga kalian kekal hingga ke jannah...aminnn....


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT . All rights reserved. | Sign in | Top of page