Ceritera Kawen kami!!

 
 

Dup dap dup dap....OMG..!!da msk bln 12 da??cepatnyer maser berlalu...xlmer lg kiter da nk smbut thn 2012.....

baru2 ni sy dan en michi sy dah decide our WEDDING DATE..!!wow....rser mcm xsngker xlmer lg nk kawen...huhu..doa2 moga sumenyer berjalan dgn lancar oke??

Dipendekkan cerita....isnin yg lepas iaitu 12/12/2011...sy,en. michi n my auntie da g booking andam....msk time tuh da 2nd time we all dtg n da cnfrm nk amek andaman tuh coz da survey tmpt len tp byk yg x menarik.....

Masuk2 jerk kt dlm tuh..wow..!!AMAZING...!!cntk2nyer bju dier.....mmg lawa...latest design....tp,tuh la kn..zaman skunk....nk tmbh tu..nk tmbh ni...sumer nyer kne byr....huhu....by d way....kami dah pilih our colour theme tuk wedding kami.....SURPRISE...!!hehe....

Jadinyer.....kami punyer kesibukan untuk other things msh byk lg blm diselesaikan....jadi...masih ada beberapa bulan dr skunk.....set in my mind....1st thing...KURUS..2nd, JAGE KULIT and 3rd NAK BUANG LEMAK.....korg tau x care2 nk buang lemak selain perlu senaman???


11.11.2011

hye darl...!!!sory sesangat coz da lmer x mengupdate blog.....sibuk sesangat smpi byk bnder yg tertinggal....termasuk jgklah dgn kesibukan persiapan perkahwinan sy...hihi....citer2 tentang kawen.....suku persiapan da settle...bekas telur,cadar pengantin,bunga telur untuk bunga pahar sumer da bli....cumer yg len2 masih blm cukup....

11.11.2011....wahh...bermakne sungguh tarikh keramat ni kn???aper yg kiter ader dgn tarikh ni??of course la ramai btl kengkawan aku yg kawen pd tarikh ni...wahh...bler dgr kengkawan aku kawen..aku pn jd xsabo nk kawen...haha...gtl kn...hehe...

anyway...pada kengkawan aku yg melangsungkan perkahwinan diorg pada tarikh ni...sgt sesuai sbb tarikh ni jth pd penghulu segala hari iaitu hari JUMAAT...moga ianya penuh keberkatan.....


anyway,,,pada sesiapa yg bernikah hari ni...SELAMAT PENGANTIN BARU diucapkan moga hubungan kalian suami istri kekal hingga akhir hayat...amiinnnn.....~~~

BeNcAnA...!!!

hari demi hari..mcm2 berita kt luar kiter boleh tgk...dengan kematian pemimpin libya gadafi...dgn banjir kt thailand..gempa bumi sana sini...adess....mcm2 hal yg berlaku....raser mcm bumi ni da xselamat untuk kiter duduk kn....kiter pindahlah kt planet lain bolah x??hehe...

hmm....sebut tentang mase....aper story trbr yg kiter ader skunk???hmm....kiter blh tgk byk kejadian merompak,membunuh,menyamun....sumer ader kn....inilah yg dikaterkan dunia nk akhir zaman....biler dgr msti tkt....aku pn x terkecuali....sentiaser dlm pkran mohon moga aku mati nnt dtmptkn dikalangan org2 yg beriman....alhamdulillah...skunk ni pn aku msh dlm keadaan serba sedikit untuk mendekatkn diri untuknya supaya aku x leka dgn nikmat kt dunia ni.....hari2 aku berpikir...masih ada waktu ker untuk aku bertaubat..sesungguhnya aku manusia yg lemah.....xpnh lari dr kesilapan....moga "DIA" membuka pintu hatiku untuknya....

coretan aku bkn lah untuk menginsafkan atau mengaibkan sesiapa.....hanyalah untuk tatapan kamu semua supaya aper yg kiter ader kt dunia ni..aper yg berlaku kt dunia ni..kiter jgn sesekali leka dan jgn sesekali lupakannya..sbb "DIA" boleh menjthkn dan membangunkn kiter dengan sekelip mater kawan2...ingatlah....kita ni hanyalah pinjaman semata-mata dan akn diplgkn kepada tuannya suatu maser nnt....wasalam....

KePuAsAaN... =D

tik tok..tik tok...sedar xsedar da seminggu kiter berposer....so,,tinggal 3 minggu lg tuk kiter hbskn poser....mner yg berposer tuh trskn dgn berposer....lau blh tuh ckpkn sebln berposer....mner yg x berposer tuh...hehe...jgn lper gnti poser tau....

citer tentang poser.....hurmm...sbnrnyer.....en. michi sy da bsng tntng kenaikn berat bdn sy ni...huhu.....so...hrp2 bln poser ni aderla turun ckit berat ni.....nnt nk tawen tkt bju x muat...!!!muaahhhhahahaha....adess...!!!agk tajam kater2 tuh..hehe.....mslhnyer....aku ni pantang tgk makanan....senang citer selera ni tnggi sgt lorh...nk kawal pn ssh.....almaklumlah...ati da sng da der org yg dsyg...brt pn nek la..asyik mkn jerk....cber la tgh frust..ssh ati..haa....laju jerk brt ni bdn ni trn....hehe...en. michi...jgn wat perkara sebegitu utk sy loss weight dgn cpt yer....hehe....

ok.....ryer lg 3 mggu...aper persiapan yg aku da prepare??jeng3x.....X PREPARE PAPER lg pn....!!huhu...igt taun ni xnk ryer sbb nk smpn wet kawen...p xthn godaan lor tgk bju lawa2....kasut cntk2....adess..!!ni la ssh jd pompuan ni.....rambang mater...huhu....p nk sdp kn ati...lg beberaper hr nk ryer t..br p shopping dgn en. michi sy...bli sehelai bju krg pn da ckp rsenyer...(tuh pn lau mter x rambang nk bli yg len plak kn...hehe...)

seminggu berposer sggh indah...bler time berbuka tuh...fuyyoooo...!!byknyer makanan....mcm mner la brt bdn x nek kn...??hehe....kalau g bazar ramadhan...org2 yg jual tuh lg x hengat mcm2 jns makanan yg diorg jual..terliur kekadang tgk cm sdp....p pk nmer pn bln ramadhan..menahan nafsu dr segala godaan....knelah jger tingkah laku... =) n sekarang ni kiter hitung lg hr tuk kiter smbut ryer...so...SELAMAT BERPOSER SUMER.....!!!n jgn ponteng2 poser ok.....yg kt ats tuh nmpk setiap perbuatan kiter taww..... =)










Alasan menipu...Bukan tanpa sebab..!!

Umumnya, wanita berbohong bukannya disebabkan mereka tiada arah tuju atau cuba mencipta sesuatu perkara yang tidak masuk fikiran. Terdapat beberapa alasan yang mendorong mereka melakukan hal ini.

1. Balas dendam
Sekiranya kamu berani mengkhianati cintanya, dia juga akan berani membalasnya. Bahkan, dia lebih hebat daripada kamu. Walaupun tindakannya itu telah diketahui, mungkin dia sengaja melakukan sedemikian. Ramai wanita mempunyai cara tersendiri saat menghadapi situasi pembohongan yang dilakukan kekasihnya. Malah, dia juga berani melakukannya dengan secara tersembunyi, tanpa pengetahuan kamu.

2. Urutan kasih
Wanita sememangnya menginginkan dirinya dicintai dan dihargai. Apatah lagi, mengharapkan sebuah percintaan yang tiada titik noktahnya. Lebih-lebih lagi daripada insan tersayang. Mereka ingin menjadi wanita pertama di dalam hidup kamu dan bukannya, berada di tangga kedua atau berikutnya. Sekali kamu menduakan cintanya, dia akan berkali-kali mengkhianati hidup kamu.

3. Kekerasan
Kini, ramai wanita semakin sedar tentang pentingnya penghargaan yang patut diterimanya. Salah satunya ialah bersikap tegas ketika pasangannya melakukan kekerasan (umumnya secara fizikal) kepadanya. Mungkin pada awalnya dia akan cuba bertahan, tetapi apabila kamu kembali mengulangi tindakan tersebut, mereka akan meninggalkan kamu tanpa sebaris nota. Mereka yakin, masih ramai lelaki di luar sana yang dapat menghargai dirinya yang jauh lebih baik daripada kamu.

4. Hambar
Wanita begitu gemar hal-hal yang remeh atau kecil. Misalnya, hari ulang tahunnya, hari jadi kamu berdua atau hal-hal istimewa lainnya. Hati-hati bila kamu menganggap semua ini sebagai hal yang remeh. Apatah lagi apabila selama ini, si dia selalu mengurus hal yang melibatkan pengorbanan demi kekasihnya.
Sekiranya, kamu tidak pernah sesekali menghargai apa yang dia lakukan untuk kamu dan mengabaikan hal-hal yang dianggapnya penting, bersiap sedialah menghadapi pertengkaran yang hebat.

5. Cadangan
Saat putus cinta, biasanya kaum wanita lebih cepat 'menderita' ketika menghadapi hari-hari mendatang sebelum mampu bangkit semula untuk hidup gembira.
Ini kerana, sewaktu dia mendapat petunjuk bahawa perhubungan itu tidak dapat dipertahankan lagi, mungkin dia akan mencari pengganti kamu. Jadi, sekiranya kamu benar-benar mencintainya, perbaikilah hubungan kamu dengannya segera.

6. Jejaka bermasalah
Maksudnya, terdapat banyak perkara di sekeliling kamu yang membuatkan pasangan merasakan kamu tidak diperlukan lagi. Sebabnya, selain menjalani hubungan cinta yang sudah tentunya tidak lepas daripada kekangan masalah, kamu juga harus menangani karakter kekasih yang semakin berani. Ingat, dia bersikap sedemikian disebabkan kamu yang memulakannya dahulu.

7. Hubungan tiada kesudahan
Kebiasaannya, saat menjalani hubungan dengan pasangan, wanita menginginkan adanya hubungan yang penuh komitmen, iaitu hubungan yang diakhiri dengan keputusan membanggakan.
Apabila sudah lama menjalin hubungan cinta, tetapi tiada keputusan untuk ke jinjang pelamin, wanita akan berfikir bahawa kamu tidak lagi menginginkan dia dalam hidupnya. Jadi, buat apa menunggu kamu dengan lebih lama?

8. Bosan
Hal ini muncul disebabkan dia terperangkap dalam rutin hariannya sama ada kerja rumah mahupun hubungan yang dijalinkan itu begitu membosankan.
Baginya, jika kamu tidak memberinya perhatian yang diharapkan dan waktu kamu pula lebih banyak dihabiskan untuk urusan lain, biasanya wanita akan mencari jalan penyelesaiannya yang tersendiri. Perlu diingatkan bahawa wanita gemarkan suatu kejutan dan selalu ingin dirinya lebih istimewa.

9. Hubungan tidak diduga
Pada awalnya, dia berasa terlalu selesa saat menjalin hubungan dengan kamu. Tetapi ternyata, dia tidak menikmati kehangatan bersama dan terasa begitu terikat dengan kamu. Tidak hairanlah apabila kamu masih cuba membawanya ke sana dan ke sini, dia mula bersikap dingin kerana sudah menyerahkan seluruh perasaannya kepada insan lain.
*Petikan artikel diambil dari surat khbr n nk share dgn kamu sumer....thanks.. =)

09/07/2011

ok...skunk ni isu tntng bersih???aper bender ni???jem sner cni....kenderaan bersepah kt jln ryer...nk tuju ke 1 tmpt tuh dr amek mser 10 minit blh jd 2,3 jam...ohh..!!sgt stress...aper la nk jd ngn rkyt malaysia ni..dgn kaum sndri pn nk bergaduh...kater tanah melayu..pttnyer bersatu padu..ni x..taksub sgt dgn bngsa asing..terikut-ikt dgn kter manis n jnji diorg...plss la..aper korg dpt lau tlg diorg???korg nk ank bngsa melayu..tnh melayu kiter ni dijajah ker??pk kn lah wahai manusia...bngsa melayu..korg nk kiter ni kne tindas mcm kt singapore tuh ker???korg xtau mcm mner sengsare org kiter kt sner..korg blh sng lenang sokong bngsa len...

cuberlah korg pk...korg yg join2 perhimpunan tuh aper yg korg dpt???dpt duit ker??dpt pangkat ker???dpt title dato ker???xkn??yg korg dpt malu dek kne ejek dgn bngsa len sbb yg dok menyokong perhimpunan tuh sumenyer org melayu kiter....MAJORITI ORG MELAYU...!!aduhh...malunyer...yg tua2 berkopiah yg tau selok belok hal agama pn blh terjebak.....x pk ker kesan dier...memalukan kaum melayu.....!!!SEDARLAH WAHAI ORG MELAYU...jgnlah kiter ni dijadikan boneka...!!korg lbh mkn grm dr ank2 muda mcm kami so korg blh berpk mcm mner dlu tnh melayu kiter ni kiter ssh pyh nk merdekakan....p la ni..senang2 jerk nk sokong org yg bkn asl dr tnh melayu kiter....PK KAN LA WAHAI UMAT.....JGN NNT BILER TNH MELAYU KITER DIKUASAI OLEH ORG LEN...TIME TUH BR KORG NK MENYESAL......kalau kater2 sy ader slh silap dan mengecilkn hati sesetengah pihak...sy minta maaf..sy cumer memberi pendapat sahaja moga2 org2 kiter cepat sedar dr sumer mainan duniawi ni....salammm....

oUr 1sT YeAr ReLaTiOnShIp..!!!

darl...!!!i'm so excited 2day...tup tap tup tap....its our 1st year..!!wahh....dlm mengharungi mcm2 dugaan....berkat kesabaran aku n en. michi...kami still bersama hingga akhir ni..rser mcm br smlm kiteorg declaire...hehe..paperpun...our relationship hrs diteruskan utk menempuh hari2 menuju perkahwinan kami nanti...doa2kan la yer moga jdh kami berkekalan sehingga akhir hayat...seronok rsenyer hr ni...mcm dlm mimpi lak rsenyer bler hr ni genap setaun perkenalan kiteorg...??excitednyer...blm smpi setaun perkenalan kiteorg aku da jd tunangan en. michi aku ni n hr ni..genap setaun kiteorg knl..wow..!!teruja btl...igtkn perkenalan yg singkat n trs disatukan dgn tali pertunangan akan menjejaskn prhbgn kiteorg..yer la..sbb msg2 msh blm ckp matang utk mengenali ati budi msg2 time tuh...maklumlah time tuh x smpi 6 bln kiteorg knl then dier propose aku...hehe...p ikatan tunangan kami menjdi lbh indah n kukuh smpilah kami dpt berthn antre satu smer len smpi hr ni....waahhh...romantiknyer...hehe....

Aku hrp...hbgn aku n en. michi aku ni akn brjln dgn lncar tnpa sebarang gngguan..mngkn dier jdh aku yg sggp menerima diri aku seadanya...besh2...suker sgt dikurniakan seorg lelaki yg blh menahan dgn segale perangai n tngkah laku aku ni yg serba kekurgn..almkalumlah...xsumer manusia tuh sempurna kn....tiap manusia xlari dr wat silap..so..tiap keslhn tuh hrslah diigt sbgai pngjran tuk kiter spyer berhati-hati len kali....

ooppss..!!terigt tntng celebration...aku pn x sure g nk smbt ker x sbb aku ngn en. michi aku skunk kiteorg msg2 sbk dgn kerjaya msg2 n dier pn jauh dr aku...so..mngkin kiteorg xdpt nk celeb rsenyer...hnyer mampu ucap jerk la..huhu..sedey kn...hehe...xderla..aku ok jerk...p mnerlah tau kn weekend ni aku blk kg en. michi aku tuh tetber wat surprise kt aku ker kn??ye r..sbb aku knl sgt dgn dier tuh yg sker wat surprise kt aku...hehe..paperpun kne lah tggu aku blk weekend ni br tau..wait n see org kterkan...hehe...

paperpun....HEPI 1ST OUR RELATIONSHIP MY FIANCE EN. MICHI...LUV N MIZ U MUCH...!!!MUUAAHHXX..!!!! (^_^)





KeK KaWeN..!!!!

sejak2 umur da meningkat n menambah ni...zaman2 remaja da berlalu...skunk masuk zaman kawen plak...bler pk2 blk...wahhh...da tua rpenyer...huhu...aku ni byk btl attend mjlis org kawen....kdng2 bler tgk kwn2 aku kawen cm meriah jerk...seronok sgt..smbil terpk...biler lah plak turn aku kn....hehe...sabo2...turn aku akn smpi..relek...kumpul wet dlu....hehe...okla...kt cni aku nk tnyer pndpt korg tntng pelamin,andaman n such other things yg ptt ader tuk cmpletekn 1 wedding ni....

Sebenarnyer,persiapan tuk diri aku..aku x survey paperpun...sbb sumernyer da der org sponsor dr head to toe....bknla utk membanggakan diri...cmer...bler aku bg pendapat aper yg ptt aku bli or prepare...majoriti sumer suh aku duk diam jerk..biar diorg yg uruskn...kekadang ader jgk aku tgk2 kt web jns2 pelamin n bju2 pengantin...kad2 kawen...kek2...gift2...totally sumer menarik....p aku cmer mampu tgk jerk la...huhu

by the way...aku lbh prefer kt bhgn kek n gift....kdg2 tgk2 jns kek ni aku da jd rambang mter...huhu...cml2...maybe aku blh bg idea on that type la mser wed aku nnt kn...at least tuan empunyer bdn pn nk jgk sumbangkn idea tuk wed dier kn...xkn 100% nk serahkan kt sponsor..hmm...sebut tntng kek...aku ader tgk beberapa jns kek n cuppies yg ckp menarik minat aku...

Antaranya..

1st kek yg menarik minat aku....


black n white kek.....
 
 
 kek istana...


 so cute...


 kek masjid..


 so sweet....


 nice cake...


 romantika d amor...huhu


3 tiers kek ni sesuai utk mjlis ptg kek...


 ni pon 1 of my fav design cake....


 ni pn....


 ni nmpk klasik....


 ni nmpk cml....


 yg ni simple but nice...


 nice...


 yg ni cntk jgk...


 ni pn kreatif...


 ni jgk.... =)

Haa....cntk2 kn kek yg aku post kt cni....sbb tuh la aku tgh pening duk pk nk pilih design yg mcm mner...walaupn date wed aku tggl lg 9 bln dr skunk....p preparation dr awl tuh pntng...nnt xla jd kelam kabut last minit kn.....skunk pn aku msh lg berpk nk design kek yg mcm mner...tp..bg aku biar simple but nice....so...korg2 yg mner yg da nk kawen tuh..xtau nk design kek mcm mner...blhla tgk2 kt pic2 yg kt ats tuh tgk2 jenguk2 kot2 korg dpt idea dr pic tuh ker or nk amek design bulat2 kt pic tuh pn xper..xder sper nk mrh..n 2 all the cake designer....korg mmg kreatif....hopefully nnt aku tempah kek tuk wed aku nnt designer tuh akn wat kn kek yg cntk2 n memuaskn hati aku t...sbb..customer is always right n kiter kawen ni sekali seumur idup n kiter berhak pilih yg terbaik kn...??k la...nnt next episod kter citer tntng preparation yg len plak k.....adioss..!!daa~~~

Utk renungan kita bersama.. =)

nk share citer ni jgk kt korg sumer....ni sdkt sbnyk ader kne mngena dgn life aku...tp...xsumenyer la..cmer...utk renungan kiter jer...juz nk share ngn korg....n thanks la pd insan yg wat citer ni..menarik n pnh meaning... =)

WANITA: Siapa yang paling kamu cintai di dunia ini?
LELAKI: Kamu!!!
WANITA: Menurut kamu, saya ini siapa?
LELAKI: (Berfikir sejenak, lalu menatap WANITA dengan pasti) Kamu, tulang
rusukku!
Kerana Allah melihat bahawa Adam kesepian. Saat Adam sedang lena tidur,
Allah mengambil rusuk Adam dan menciptakan Hawa. Semua LELAKI mencari
tulang rusuknya yang hilang dan saat menemukan wanita untuknya, tidak lagi
merasakan sakit di hatinya...
   Setelah berkahwin, pasangan itu mengalami masa yang indah dan manis untuk
sementara. Setelah itu, pasangan muda ini mulai tenggelam dalam kesibukan
masing-masing dan kelelahan hidup yang ada. Hidup mereka menjadi
membosankan.
Kenyataan hidup yang kejam membuat mereka mulai menyisihkan impian dan
cinta satu sama lain. Mereka mulai bertengkar dan pertengkaran itu mulai
menjadi semakin panas. Pada suatu hari pada akhir sebuah pertengkaran
WANITA lari keluar rumah. Saat tiba di seberang jalan, dia berteriak "Kamu
tidak cintakan saya lagi!!!".
  LELAKI sangat membenci ketidakdewasaan WANITA dan secara spontan juga
berteriak "Saya menyesali perkahwinan ini! Kamu ternyata bukan tulang
rusukku!!!"   Tiba-tiba WANITA terdiam, dan berdiri kaku untuk beberapa saat.
LELAKI menyesali akan apa yang sudah dia lafazkan, tetapi seperti air yang
telah tertumpah tidak mungkin untuk diceduk kembali. Dengan berlinang air
mata, WANITA kembali ke rumah dan mengambil barang-barangnya, bertekad
untuk berpisah. "Kalau saya bukan tulang rusukmu, biarkan saya pergi
Biarkan kita berpisah dan mencari pasangan sejati masing-masing".
Lima tahun berlalu. LELAKI masih belum lagi berkahwin, tetapi berusaha
mencari khabar akan kehidupan WANITA. WANITA pernah ke luar negeri tetapi
sudah kembali. Dia pernah berkahwin dengan seorang asing dan bercerai.
LELAKI agak kecewa bila mengetahui WANITA tidak menunggu, sepertinya.
  Dan di tengah malam yang sunyi, dia meminum kopinya dan merasakan sakit di
hatinya. Tetapi LELAKI tidak sanggup mengakui bahawa dia merindukan WANITA.
Suatu hari, mereka akhirnya bertemu kembali. Di airport, tempat di mana
banyak terjadi pertemuan dan perpisahan, mereka dipisahkan hanya oleh
sebuah dinding pembatas.
LELAKI: Apa khabar?
WANITA: Baik... Kamu sudah menemui tulang rusukmu yang hilang?
LELAKI: Belum.
WANITA: Saya akan terbang ke New York dengan penerbangan berikut. Saya akan
kembali 2 minggu lagi. Telefon saya kalau kamu berkesempatan. Kamu tahu
nombor telepon saya kan ? Tidak ada yang berubah. WANITA tersenyum manis, berlalu di hujung lafaz "Selamat tinggal.."
  Satu minggu kemudian, LELAKI menerima khabar WANITA adalah salah seorang
korban Menara WTC. Malam itu, sekali lagi, LELAKI meneguk kopinya dan
kembali merasakan sakit dihatinya. Akhirnya dia sedar bahwa sakit itu
adalah kerana WANITA, tulang rusuknya sendiri yang telah dengan bodohnya
dia patahkan.....
    Kita menempiaskan 99% kemarahan walau kepada orang yang paling kita cintai.
Dan akibatnya adalah penyesalan. Seringkali penyesalan itu datang di
kemudiannya, akibatnya setelah kita menyedari kesalahan kita, semua sudah
terlambat...Kerana itu,
jagalah dan sayangilah orang yang dicintai dengan sepenuh
hati.
.. Sebelum mengucapkan sesuatu berfikirlah dahulu, apakah kata-kata
yang kau ucapkan akan menyakiti orang yang dicintai? Kira merasakan akan
menyakitinya, sebaiknya jangan pernah dilafazkan. Kerana semakin besar
risiko untuk kehilangan orang yang dicintai.
Jadi berfikirlah, apakah kata-kata yang akan dilafazkan sebanding dengan
akibat yang akan diterima??

Cinta Pas Kawen.... =)

hye..!!lmer gler x update status kn..hmm..tuk hr ni..nk share kt korg 1 citer...bg aku its quite nice..p xtau la korg kn..so have fun n enjoy.. =)

kisah bait rmh tngga bru yg brsulam cnta...sweet je..

Bila aku teringat balik cerita ni, aku mesti tergelak sorang-sorang. Alkisahnya, aku ni ditakdirkanlah kahwin dengan sorang mamat nih. Entah dari mana la datangnya. Mak aku yang suruh, dia kata budak ni baik la, alim la pandai la. Lepas tu terus kami kahwin. Masa first time kahwin tu, memang kucar-kacir jugak la rumah tangga kami. Dan yang aku paling tak tahan tu dia memang selalu saja buat aku sakit hati.

Eiiiii… geramnya aku!!! Mana taknya, aku basuh baju dia sekali la dengan baju aku. Then lepas basuh nak dijadikan cerita, ada lah pulak baju dia yang turun warna melekat kat baju aku. Haihhh… memang sakit hati. Baju baru kot, mahal lagi!!! Then bila aku tanya dia, kenapalah tak bagitau aku yang baju dia ada yang turun warna. Dengan slumber dia kata.. ”Lah… awat tak tanya…” Eiii… geramnya aku!!! Selang beberapa hari, dia ada ajak aku pergi shopping. Ok, fine. Aku ikut je la. Weekend la katakan. Lepas tu nak jadi cerita, dia punyalah excited nak pergi shopping sampai aku kalih-kalih belakang.. dia hilang!!.. Aku cari gak dekat-dekat area situ kot2 ada tapi memang hampeh. Aku try call, tak angkat. Call lagi pun tak angkat. Huhh. Tension betul! Then, aku amik keputusan tunggu kat kereta je. Seminit… lepas tu dua minit… lepas tu…. SEJAM KOT!! Huhh. Memang sakit hati betul!! Then bila dia sampai dekat kereta, aku tanya, pergi mana? Kenapa call tak angkat??!! Yang aku tak tahan, dia dengan slumber jawab.. “Lah.. gi shopping la sayang… Owh, awak ada call ekk?? Alah, lupa nak bagi tau, terlupa bawa hanset… hehe..

” Eiiii… geramnya aku!!!! Seminggu lepas tu dia kata teringin nak makan masak ayam berempah dengan masak lemak cili api. Ok fine. Aku masak je. Tapi memang la aku ni tak la pandai masak sangat tapi bolehlah kalau setakat nak makan kan. Aku hidang bagi dia makan. Masa first time dia suap kat mulut tu aku bajet dia nak kata apa-apa. Tapi dia diam. Memang tak kata apa-apa pun sampai dia habis makan. Habis makan pun tak kata apa. Aku pun confius. Dia ni takde respons. Sedap ke tak?? Ehmmm.. kalau ikut aku la, aku rasa ok je lah. Tapi tak tau la orang yang makan nak kata apa.. Huhhh….. Esoknya, time aku on the way nak balik dari tempat kerja, kereta aku plak buat hal. Tak boleh start. Panik gak la aku time tu. Malam dah ni, nak masuk Isyak dah. Haihh… Time aku balik kerja lewat-lewat lah kereta nak buat hal. Then, aku call dia. Yang aku tak boleh tahan tu. Dia dengan slumber kata.. “Lah awat la call saya… call la mekanik… ingat call saya kereta awak boleh jalan??….

” Eiii… geramnya aku!!! Tapi dia datang jugak lepas tu. Ada lah dia check apa entah kat depan but tuh. Dan lepas start terus boleh… hmmm.. dalam hati aku kata, “Boleh la jugak mamat ni nak diharap. Mekanik kecil-kecilan, janji free”… Satu hari, dia ada bagitau yang dia kena pergi outstation kat overseas. Dia kata pergi sekejap je. 2 MINGGU!! Hmm… aku memang no komen lah. Dia nak pi buat keja dia. Takkan nak kata tak boleh kot. Kerja arkitek biasalah. Busy la kot. Tapi memang agak sakit hati jugak lah. Boleh dia lesap macam tu je. Lepas-lepas naik flight, kot2 la dia nak call bagitau dah sampai ke, ada kat mana ke. Tapi memang hampeh!!. Langsung dia tak call!! Kot2 la nak bagi emel ke tapi memang tak de. Kosong inbox!!

Eiii… geramnya aku!!! Pagi tu aku basuh baju. Ok sekarang aku dah tau dah baju mana yang turun warna. Aku ambik satu persatu dalam bakul nak basuh. Sampai la aku jumpa bungkusan misteri dekat bahagian bawah baju-baju tu. Jeng3.. Huishh siap dengan surat lagi. Suratnya berbunyi begini: Kehadapan isteriku, Semoga berada dalam keadaan yang sihat sentiasa. Jangan marah-marah ek.. hehe.. Saya bukannya apa, saja tulih surat nih.. Bosan… Tak tau nak buat apa… hihi Pertama sekali saya nak bagi tau lah. Mungkin awak tak kenal saya tapi saya kenal je awak. Sejak awak darjah 6 lagi kot!! Haha.. Ehawak tak ingat ke anak Pak Mail kawan ayah awak yang datang beraya kat umah awak time tuh??!! Masa tu saya nampak awak duk main masak-masak kat belakang umah… hahaha… Memang lucu sangat. Saya nampak awak macam ‘anak patung’. Comel sangat… Iskk.. Awak ni.. tak perasan ke?? Keduanya, sorry la pasal hal shopping tuh. Memang saja je saya tak mau bawa hanset time tuh… hihi.. Takut terkantoi. Ye la saya pi cari baju awak kot!! Ingat baju yang awak kata terkena warna tuh?? Huh… memang tension. Susah betul nak cari. Memang patut la mahal dan memang patut la awak bengang satu hari… hihi… Ketiganya, pasal ayam berempah dengan masak cili api yang awak masak… hmm… Mesti awak bengang kan sebab saya takde respons… huhu… Sebab SEDAPPPP SAAANGAT sampai saya jadi tak terkata. Eh, saya makan dalam masa 5 minit je kot. Ikut jam dinding kat rumah kita. Iskk..awak ni.. tak perasan ke?? Keempatnya time keta awak rosak… hmm. Awak tau tak saya CANCELLLL appointment saya dengan klien penting dari overseas sebab nak pergi kat awak??!! Lepas-lepas tu jenuh saya nak pujuk diorang balik. Tau tak saya langgar semua traffic light merah!! Baju saya basah dengan peluh masa saya sampai kat awak?? Iskk..awak ni.. tak perasan ke?? Tapi lepas saya tahu saya kena pergi outstation kt overseas. Saya lagi seronok. Happy gile sebab saya tau awak mesti rinduuu kat saya kan..kan2?? Saya memang saja je tak call awak…hihi… Tapi saya ok je. Saya rasa saya dah sampai dah kot lepas awak baca surat nih… “Wow, look at the Eiffel Tower!! Fuyoo!!! Cantik kot!! “ Hahahahahaaaaaaaa..jangan jeles..(^-^) Last but not least. Awak… awak jangan nakal-nakal ekk…sebab saya saaaaayang awak… p/s: Try tengok sama tak dengan baju awak yang rosak hari tu “bungkusan” ni… hihi Love, Suamimu

Sahabat..~~

biler kiter citer tentang sahabat/raka/kawan or sebagainyer.aper yg kiter blh tafsir tntng seorg sahabat..sahabat ni blh dikategorikan dalam 2 keadaan...iaitu :- sahabat semaser susah dan sahabat semasa senang...xdinafikanlah bahawa zaman skrg ni ssh sg nk dpt kwn2 yg btl2 blh dipercayai yg kiter blh kngsi segala suker duka mereka dgn kiter...aku pn x terkecuali jgk...

well...biler sebut tntng sahabat...aku pnh alami situasi tersebut...seorg kawan yg pd mulenyer bek dgn aku...dlm diam2 dier memburukkan diri aku kt kwn bek aku sndri..so..kiter nk klasifikasikan dier sebagai aper yer??nasib beklah jenis aku bkn seorg yg kaki serang...dlu zaman sekolah blh la..bdk2 lg kn..pantang kne cuit ckit..nk melenting ajer...p skunk da bsr..ader otak n pikiran dan blh membezakan yang maner bek n yg mner x bek...

cumer perlu ditekankan kt cni...sahabat tuh sbnrnyer penting tuk kiter...cmer kiter jerk lah yg kne pandai memilih sahabat yg mner kiter rser selesa biler dgn mereka...INGAT..!!tanpa sahabat pn kter ssh jgk sbb xder kwn nk berkawan dgn kiter...kdg2 perangai seseorg pn melambangkan samada kiter ptt ader sahabat ataupun x kn..?lau perangai cntk mmg byklah kawan..lau perangai cm HAREM...mmg smpi biler lah xder kwn kn...

so...renung2kn...dan selamat memikirkn.... =)

Tekanan di tempat kerja..

mcm mner kiter nk suasana yang happening tanpa stress kt tempat kerja..??apakah faktor2 yg menyebabkan kiter stress kt tmpt kijer..?aku pn x terkecuali..hr pertama bekerja d tmpt br..stress...sebab xtau paper...biler ditanyer sumer jwb " tuh kne blaja sndri.." wtf...agk2 lah pn kn bdk br...ajarlah..ni x...p aku ikt ckp tunang aku..wat per yg disuruh jerk...n blaja pelan2..so now aku blhlah phm ckit2..cumer..tekanan tuh ttp ader..aku xsker environment yg sumer pekerja push sesama mereka tuk siapkn kijer..lau mcm ni care kerja mmg tiap2 saat ader org berhenti...cuber pikirkan...blh ker biler kiter bekerja tuh x perlukan tekanan..means kiter enjoy dgn kijer kiter..nk borak2..gelak2...p smbil tuh tgn berjalan wat kijer...haa..mesti x stress kn...pas tuh pasangkn lagu ker yg blh wat kiter leka..ni x..biler kne mrh dgn org ats jer...kiter pn pressure mrh plak org sekeliling...kn x elok sikap tuh..hurmm..tuk mser skunk aku masih lg blm jmper sykt yg aku inginkn...kebanykan yg aku jmper..biler bos bek pekerja pijak kepale...biler bos garang..pekerja plak bek...lumrah dunia kn..xsumenyer sempurna....hmm....

si kecik bb alisya...

aku ader sorg cousin pompuan..kirenyer dier la cousin aku yg plg kck dlm family belah mak aku ni..aku pggl dier bb..bygkn la..umur br nk msk 3 thn..p..dier punyer keletah mcm bdk sekolah rendah..membebel jerk mlt dier..kdg2 geram jgk aku dibuatnyer bdk kck ni...nsb lah cml..manjer dgn aku..lau korg nk knl..ni la bdk nyer...
maser ni dier ngajuk ngn aku...hehe


maser ni kt ulu bendul..tgk lah gayer dier yg slumber..mmg wat aku geram..huhu       









































































































































tgk dier tdo...ni la yg wat aku geram sgt ngn bdk kecik ni kekadang..
 
so, ni la dier si keletah yg mlt x reti duk diam..walaupun kekadang dier slalu wat aku mrh sbb membebel jerk..p aku ttp syg dier..comel..geram...slalu kne buli ngn aku..n dier pn sker lau dier kne buli...hehe...bulu mater jgn ckp la...panjang tuh..ikt bulu mater ibu dier..coz adk bradik dier sumer bulu mater pnjng2..mlt lak muncung jerk..ikt muncung ayh dier...huhu..lau aku mengandung..da kenan da si kecik ni..haha..nsb bek lum kawin g...paperpun...dak kecik ni la buah ati ku....alun syg bb.. (^_^)







 
















mancing..!! (^_^)

citer tntng pancing...aku mmg xsker mancing dr dlu...sbbnyer..bosan kena tggu lelamer...p since aku tunang dgn en. lelaki ni...dier lah yg wat aku jd addict dgn mancing..hoho...cyer x...??at first mmg la bosan..p biler dpt pancing sekor ikan...haa..!!time tuh la xcited nk mancing lg...p setakat ni aku pancing x pnh dpt lg la ikan..asyik sngkt kt tali pancing org jerk..huhu...br nk blaja...hmm..smlm..aku ikt tunang aku blk kg dier kt klang..then dier bawak aku p mancing udang harimau...igt mancing kt sg..rupenyer kt kolam...xksh la..ikt jerk la...mle2 mmg bosan giler...p biler nmpk sorg2 kwn tunang aku dpt udng...syok giler...p diorg lbh byk tngkp pki gn dr pki pancing...haha...men tpu kn..huhu..p x ksh la...dpt lah jgk dlm 20 ekor lbh mancing..kul 3.50 start mancing smpi kul 7.30 brlah si lelaki ni nk blk...tuh pn sbb aku da rengek..huhu..mlm tuh plak mak dier masak kari udng...mmg marvellooouuusss lah..malangnyer aku lper lah nk amek gmbr udng tuh..next time aku post citer br aku ltk kt blog aku ni siap ngn pic skali ok...?

hari kekasih @ valentine...??

aper pengertian korg tntng valentine...???terutamanyer bg umat islam..??bg aku nk smbut hari kasih syg biler2 pn blh sambut...x semestinyer smbut ngn family..nmer pn hari kasih syg kn..??ngn family la ptt kiter smbut...sbb diorg yg lahirkn kiter..p xperlulah pd 14/02...hr2 len pn blh...hmm....aper yg kiter blh tgk skunk rmi sgt ank muder zaman skunk byk sgt terjebak dgn kegiatan yg kurang bermoral ni...nper blh jd mcm tuh yer.??nk kter kurang pengetahuan agama..kt sekolah da dibekalkan dgn ilmu2 agama...nk kter family live...certain2 jerk la kn yg trlalu mngikt budaya barat mngkn sbb diorg pnh duk oversea lmer sgt kn..??p hakikatnyer...x sdr yg diri tuh org islam...kuat jgk pengaruh budaya kristian ni kt org islam yer..??aku bknlah nk ckp per...aku pn x kater aku bgs sgt n aku pn x ckp aku bgs...tp..kiter ader mter kiter blh nilai sndri...trlalu byk sgt gejala yg x bermoral yg umat kiter da terikut-ikt dgn budaya mat salleh ni...smpi hukum hakam pn da lper...hurmm....smpi biler nk jd mcm ni yer..?aku hrp jgnlah ader umat kiter yg smbut hari kekasih ni...cber korg pk..skunk ni byk sgt da bencana2 yg dtg....pnh x korg pk dunia ni blh bertahan braper lmer..??pnh x korg pk smpi biler korg nk idup dgn kelalaian kt dunia ni..??sumer ni xkn kekal lmer...kiter cmer menumpang jerk kt dunia ni wahai saudara2 islam ku....bukakanlah mter mu sekarang...jgn diikutkn sgt nafsu untuk berseronok jerk smpi kelengkapan bekalan diri kiter pd hr akhirat pn kiter xder standby perisai utk diri kiter nnt...renung2kn dan selamat beramal... =)

Chapter 2 :- Kisah Cinter Kami.. =)

so far cm ner ngn chapter 1 sal aku..??ok x...bg aku tiap manusia tuh dijdhkn dlm keadaan yg berbeza kn..???so..mcm tuh jgk la aku..ditemukan dlm keadaan yg x dijangkakan....so,utk 2nd chapter ni...aku nk citer tntng mcm mner kiteorg blh jd rapat...jeng..jeng..jeng....hehe.....

OK...citer dier mcm ni...pas jerk dr kes karok tuh...kwn2 aku n kwn2 dier trmsk aku n dier pn da giler karok...haha....tuh ayt pancing jerk tuh..hehe...hr2lah kiteorg jmper then g karok..asl jmper jerk karok...time tuh en. michi sy lah yg payung kn..almaklumlah time tuh tgh byk wet..hehe...
nak dijadikan cerita....1 hr tuh member aku ni nisa nmer dier..kiteorg pggl angah jerk...dier la yg rapat dgn en. michi aku ni....dier la yg en. michi aku ni tpn ajk p karok mser 2...smbng citer td...ader 1 mlm tuh...diorg ajk karok..then aku mser tuh dr uma nk p uma member aku nk amek member aku sbb kbtulan bos tmpt kijer aku pn ajk karok...so..aku pn p la...pas tuh time tuh ader 1 no ni msg aku...angah nisa yg msg gtau ajk p karok..aku pn ckp la yg aku mang kt karok sbb bos aku ajk karok...angah nisa ckp jap g dier smpi...kiteorg decide tggu bdk2 ni kt karok jerk la memandangkan kiteorg mang da kt karok pn time tuh...

Pas tuh ntah mcm mner kwn2 en. michi ni pn smpi..kwn2 dier yg member aku lg sowg ni knl..member aku yg aku bwk ni mira nmer dier...dier pn knl en.michi aku jgk....dier knl dlu dr aku...so..mira n aku pn join la kwn2 en. michi ni karok..p time tuh en. michi xsmpi lg...then..aku pn tertnyer-tnyer mner angah nisa x dtg skali sbb dier kter dier nk smpi...pas tuh, br aku terigt aku nk kirim kt dier bli smthng..aku pn dgn slumber la msg dier kirim brg suh dier bli sementara dier otw n dtg cni...dier pn bls ok...xlmer pas tuh..en. michi pn dtg....dgn xsemenanyer dier bg brg yg aku kirim kt angah nisa td...aku pn terperanjat beruk la time tuh..aku ckp aku msg td no sper???sbb aku kirim kt angah nisa p dier plak yg bg kt aku..aku pn da pelik da time tuh..pas tuh trs dier ckp angah nisa xdpt dtg sbb dier de hal..so..aku pn ok la wat cm beser....



so..korg da tau kn per yg jd....rupenyer no yg angah nisa msg tuh no en. michi aku ni la....hahaha....sengal kn...huhu..aku pn mati2 ingt tuh no kwn aku..siap kirim bli brg bagai...haha..last2..amek ko....pas tuh en. michi blh ckp plak mser aku kirim brg tuh dier yg rply sbb angah nisa xder ngn dier time tuh...aduii..!!malunyer aku time tuh...aku pn xnk plak dlm msg 2 asyik pggl angah nisa tlg blikn sy brg blh x..nnt byr...yg en michi pn xnk ckp tuh dier yg bls..dier pn jwb ok jer..haa..kne ko skali...so...tuh la yg berlaku kt kiteorg...since dr kes tpn tuh la kiteorg makin rapat smpilah ke suatu hr dier dgn slumber lamar aku..huhu..mmg klaka la time dier lamar aku tuh..hehe..korg nk tau x cm ner dier lamar aku??hehe..xyh la kot...cian kt en. michi sy t dier blushing..hehe....


*p/s :- itulah kisah cinte n pertemuan kami smpi kami jd rapat n smpila sy bergelar tunangan en. michi sy ni.. (^_^)


Inilah cinta hati sy merangkap tunang sy skunk.... =)

Chapter 1 :- kisah cinta kami.. =)

ok la...seperti yg telah dijanjikan...aku nk kngsi citer kt korg ksh cinta aku dgn en. michi aku...hmm....mcm mner nk start dr mule eh...???jap2..aku pikirkn nk mler dr mner...haa...ok....citer dier mcm ni....


3 mggu pas aku pts cinta dlu...aku rjn sgt kua mlm...hirup udara mlm n lepak ngn kwn2 tuk ilangkn rser ingatan aku kt ex aku ni...smpila 1 hr tuh..member aku ader bkk kdi mkn...kiterorg lpk la kdi mkn dier...smbil borak2 ader la sorg kwn aku ni ajk p karok...aku pn pk xnk join time tuh..p da tensen nyer psl kn...so..aku pn decide join jerk nk ilangkn tekanan....almaklumlah time tuh tgh frust tertonggeng kterkn..haha...p now x tertonggeng lg ok..hehe....

pas tuh,secare x sngjer...ader la sorg member aku ni...member dier tpn...member dier ni la en. michi aku ni..hehe...tnyer kt mner..then member aku pn ckp la yg kiteorg nk p karok..pas tuh..en. michi pn ajk kiteorg tuk join skali..kwn2 aku pn accept jerk la kn..ye r...x yh kua wet..ader org nk payung..sper xnk kn..haha....

seperti yg dijanjikan, kiteorg pn sampai la kt karoke box yg satu2nyer ader kt pd tuh..kt situlah pertemuan pertama aku dgn tunang aku ni....mser mler2 msk bilik karok jerk...member2 tunang aku ni da lmer smpi da..kre kiterorg ni lmbt la...huhu...kiteorg lmbt sbb xnk byr wet karok...haha..blh x mcm tuh..??xder la..gurau jerk....ok2..smbng citer td ok...msk2 jerk trs member aku ni knlkn aku n kwn2 aku yg len kt en. michi aku ni n kt kwn2 dier yg len...p mser tuh..aku xpndng pn en. michi aku ni sbb ati tgh lara lah katerkan..tgh kecundang...x inginlah nk lyn mner2 laki kn...so...time tuh xder jd paper lg sbb msg2 wat xtau..kiteorg pn karok jerk la cm beser..p aku x karok pn sbb spoil mud time tuh coz ader lelaki kn..malulah nk melalak dpn laki...haha....after tuh bermulalah kisah kiteorg..... =) 

*p/s :- nk tau smbgn cinter kiteorg...next chapter ok...??? =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT . All rights reserved. | Sign in | Top of page